کد خبر: ۲۶۰۹۵
|
۱۳ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۱:۳۵

فضای مجازی، تهدید یا فرصت؟ | آیا سهم ۷۰ درصدی ترافیک داخلی از اینترنت رعایت می‌شود؟

سهم ۸۰ درصدی ترافیک خارجی از اینترنت در حالی است که طبق قانون مصوب شورای عالی فضای مجازی لازم است سهم ترافیک داخلی نسبت به خارجی به ۷۰ درصد برسد.

به گزارش نبض فناوری، «پرونده حکمرانی فضای مجازی»؛ امیر محمدزاده لاجوردی، عضو هیئت‌مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت چند روز پیش درباره وضعیت ترافیک اینترنت و پهنای باند با بیان اینکه وضعیت ترافیک محتوای داخل به خارج هم‌اکنون خوب نیست تصریح کرد در حال حاضر 20 درصد ترافیک اینترنت در کشور، مربوط به محتوای بومی است و از سهم 80درصدی ترافیک خارجی اینترنت نیز حدود 70 درصد محتوای خارجی مربوط به ترافیک متا (واتس آپ و اینستاگرام) است.

عضو هیأت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرده اگر دولت بتواند در زمینه پیام رسان سرویس مناسبی به مردم بدهد، حداقل 60 درصد ترافیک محتوای داخلی تضمین می‌شود و ناخودآگاه به هدف شبکه ملی اطلاعات دست پیدا می‌کند.

سهم 80 درصدی ترافیک خارجی در حالی است که طبق طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات مصوب شورای عالی فضای مجازی لازم است سهم ترافیک داخلی در تخصیص پهنای باند نسبت به ترافیک خارجی به 70 درصد برسد. بر اساس گزارش مرکز پژوهشی بتا از تعداد کاربران شبکه‌ های اجتماعی مختلف در ایران، واتس اپ با حدود 50 میلیون، تلگرام با 49 میلیون مخاطب و اینستاگرام با 47 میلیون مخاطب، پرمخاطب‌ ترین شبکه‌ های اجتماعی و پیام‌ رسان‌ ها در ایران هستند.

تخصیص 70 درصدی ترافیک داخلی با تکمیل شبکه ملی اطلاعات

طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات با هدف تحقق استقلال کشور، کاهش وابستگی و جلوگیری از دست اندازی بیگانگان در فضای مجازی، تأمین نیازهای عمومی مردم و ایجاد زیست بوم متناسب با فرهنگ اسلامی ایرانی و بمنظور فعالیت نظام مند و فراگیر در تقویت، ساماندهی و توسعه دستگاه تولید محتوا در فضای مجازی به تصویب شورای عالی فضای مجازی رسید.

در این سند، اهداف عملیاتی شبکه ملی اطلاعات شامل چهار بخش است در بخش اول به صورت جامع به اهداف عملیاتی شبکه ملی اطلاعات پرداخته شده است و در سه بخش دیگر، آن دسته از اهداف عملیاتی که موجب پیشرفت، ارتقاء و کاربردی تر شدن شبکه می شود ارائه شده است که یکی از مهمترین اهداف عملیاتی شبکه ملی اطلاعات برای کاهش وابستگی و جلوگیری از دست اندازی بیگانگان در فضای مجازی، تحقق سهم 70 درصدی خدمات محتوایی داخلی از ترافیک مصرفی کاربران با نرخ رشد سالیانه 40 درصدی از طریق تنظیم مقررات تولید و خدمات محتوا است.

تجربه موفق کشور کره جنوبی در مدیریت پهنای باند

اختصاص حداکثر ظرفیت پهنای باند به ترافیک داخلی در بسیاری از کشورهایی که دارای شبکه ملی اطلاعات هستند، دارای سابقه است که این مساله نقش بسیار موثری در افزایش سرعت اینترنت نیز داشته است؛ برای نمونه در کره جنوبی نسبت ترافیک داخلی به خارجی 80 درصد است که در این راستا شبکه های اجتماعی بومی نقش موثری در افزایش پهنای باند داخلی در این کشور داشته است؛ به طوریکه تا اواخر ماه دسامبر 2016 که مجموعا بیش از 43 میلیون نفر در کره جنوبی کاربر اینترنت بوده اند - این رقم بیش از 88 درصد جمعیت این کشور را شامل می شود- کره جنوبی دارای بالاترین نفوذ فعال رسانه ها و شبکه های اجتماعی با 82 درصد از سال 2016 در میان کشورهای آسیایی بوده است. شبکه اجتماعی بومی که به طور گسترده در کره جنوبی استفاده می شود KAKAO TALK است که طبق آمار 2016 حدود 73 درصد از کاربران اینترنت در کره جنوبی روزانه به KAKAO TALK دسترسی دارند.

افزایش ترافیک داخلی به معنای کاهش سرعت اینترنت جهانی نیست

در پایان ذکر دو نکته حائز اهمیت است؛ اولا اختصاص 70 درصد پهنای باند به ترافیک داخلی طبق مصوبه شورای عالی فضای مجازی و استفاده از مزایای آن بخصوص اینترنت پرسرعت زمانی اتفاق می افتد که خدمات کاربردی و محتوای شبکه هم به موازات افزایش پهنای باند داخلی رشد کند. ثانیا اختصاص 70 درصد ترافیک داخلی اصلاً به معنای کاهش سرعت اینترنت یا امکان 30 درصدی دسترسی به این اینترنت نیست؛ زیرا که حرف اصلی این است که باید این امکان و قابلیت در شبکه باشد که خدمات کاربردی و محتوا، همپای شبکه رشد کنند. همچنین این 70 درصد ترافیک باید در اختیار خدمات و محتوای داخلی شامل خدمات حمل‌ونقل، سلامت و بهداشت و دولت الکترونیک باشد.

منبع/ تسنیم

ارسال نظرات
توسط پلتفرم نظرسنجی چندین در رویداد هاوینگ بیت‌کوین بررسی شد؛ سرنوشت صرافی‌های رمزارز ایرانی در پنج سال آینده
در بزرگترین نمایشگاه خودروی چین خودروهای الکتریکی آینده به صحنه آمدند
آخرین وضعیت بازار رمزارزهای جهان در 8 اردیبهشت 1403 سقوط سودآوری بیت‌کوین
گزارش مالی سه‌ماهه مایکروسافت اعلام شد؛ رشد سرویس‌های ابری به‌لطف هوش مصنوعی
تحول مورد انتظار ربات‌های انسان نما در زندگی مردم ربات انسان‌نمای تسلا در آستانه عرضه به بازار
وبگردی